13 december 2018
Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers E.a. (19 januari 2018)

Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers E.a. (19 januari 2018)

Lokatie: Schouwburg Junushoff te Wageningen
Titel: Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers E.a.
Link: www.junushoff.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 19 januari om 20:15u
Overige Informatie:
Wat Ik Moest Verzwijgen - Anne Wil Blankers E.a.De voorstelling is i.v.m. ziekte van Anne Wil Blankers geannuleerd!
 
Een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries (Soldaat van Oranje) i.s.m. Mette Bouhuijs (Een Sneeuw, Wilhelmina Je Maintiendrai) over de Joodse onderduikster Jet. Met in de hoofdrol de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne-Wil Blankers.
Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?
Dit nieuwe toneelstuk met Anne-Wil Blankers en Christo van Klaveren wordt geregisseerd door Mette Bouhuijs. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ariëlla Kornmehl,
geïnspireerd op de verhalen van haar grootmoeder.