13 december 2018
Vrijdag Vs Sandifort - Vrijdag & Sandifort (17 januari 2018)

Vrijdag Vs Sandifort - Vrijdag & Sandifort (17 januari 2018)

Lokatie: Schouwburg Junushoff te Wageningen
Titel: Vrijdag Vs Sandifort - Vrijdag & Sandifort
Link: www.junushoff.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 17 januari om 20:30u
Overige Informatie:
Vrijdag Vs Sandifort - Vrijdag & SandifortHun typeringen zijn zo mogelijk nog beroemder dan zijzelf. Wat wil je ook als je over zo’n genadeloos transformatietalent beschikt. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Hij van Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. En was Remko niet tevens een Vliegende Panter? Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn! Rauw, razendsnel, scherp, over de top, supermuzikaal en ongenadig grappig, in een “strakke reeks krankzinnige scènes, waarbij de toeschouwer heen en weer schiet tussen pijn in de kaken van het lachen en een knoop in de maag van alle tragiek.” (de Volkskrant *****)
Vrijdag en sandifort zijn genomineerd voor de Poelifinario 2017. De jury:
‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort. In hun derde samenwerking brengen zij een strakke reeks scènes en liedjes die zeer komisch zijn maar ook sterk schrijnen. Het levert een sketchvoorstelling met een prettige rafelrand op, die uitmondt in een persoonlijke finale waarin het letterlijk Vrijdag versus Sandifort wordt.’
De belangstelling voor deze voorstelling bleek groter dan verwacht. Daarom is besloten de voorstelling te verplaatsen van de Kleine Zaal naar de Grote Zaal in ons theater.