13 december 2018
Vriendenconcert - Nijmeegs Blazersensemble & Cecilia Van Berkum (21 januari 2018)

Vriendenconcert - Nijmeegs Blazersensemble & Cecilia Van Berkum (21 januari 2018)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Vriendenconcert - Nijmeegs Blazersensemble & Cecilia Van Berkum
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 21 januari om 15:00u
Overige Informatie:
Vriendenconcert - Nijmeegs Blazersensemble  & Cecilia Van BerkumHet Nijmeegs Blazersensemble (NBE) vindt het belangrijk dat muzikaal talent podiumervaring kan opdoen. Conservatoriumstudenten krijgen vaak onvoldoende gelegenheid om als solist op te treden. Daarnaast kunnen deze musici met hun optredens een voorbeeld zijn voor andere jongeren en hen enthousiasmeren voor klassieke muziek. Het NBE nopdigde daarom de Nijmeegse Cecilia van Berkum uit als soliste.
 
Cecilia vertolkt het vioolconcert van Kurt Weill, avontuurlijke muziek die doet denken aan Stravinsky en Hindemith. Het Nijmeegs Blazersensemble opent het concert met Respiration Suite van Jurriaan Andriessen, die hij in 1962 schreef voor een congres van ademhalingsfysiologen. Tot slot klinkt de melodieuze Serenade opus 44 van Antonin Dvorák.
 
Cecilia van Berkum (1997) studeert viool aan het conservatorium van Utrecht bij Elisabeth Perry, oud-leerling van de Yehudi Menuhin school. Ze begon op achtjarige leeftijd met viool spelen. In 2015 werd ze aangenomen op de Sweelinck Academie, de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam, waar zij les kreeg van Reinette Thiadens.
 
Georganiseerd door de Vrienden van De Vereeniging