20 mei 2019
Toneelschuur Producties / Eline Arbo (12 oktober 2018)

Toneelschuur Producties / Eline Arbo (12 oktober 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Toneelschuur Producties / Eline Arbo
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 18,00
Datum: vrijdag 12 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
Toneelschuur Producties / Eline ArboDe jonge theatermaakster Eline Arbo maakt samen met vijf acteurs en een muzikant De Rechtvaardigen van Albert Camus.
In februari 1905 in Moskou organiseert een groep terroristen van de socialistisch revolutionaire partij een bomaanslag tegen groothertog Sergeï. Op het moment van de aanslag blijken ook zijn neefje en nichtje in de koets te zitten. Een aantal terroristen vindt het, vanwege de aanwezigheid van de kinderen, moeilijk om door te gaan met de aanslag. In De Rechtvaardigen ziet u de terroristen aan de vooravond van de aanslag, waar ze geconfronteerd worden met hun idealen en hun twijfels.
Een theatrale en muzikale voorstelling die de morele grenzen van politieke actie onderzoekt: Hoe ver zijn wij bereid om te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn wij überhaupt in staat om iets te doen of blijft het steken in mooie woorden?
“In onze wereld die politiek gezien steeds extremer lijkt te worden, vind ik het heel belangrijk om te reflecteren op onze eigen morele grenzen. De jonge terroristen in het stuk van Camus representeren een uiteenlopende groep mensen, van de alles-of-niets revolutionair tot de opstandeling die graag de wereld wil veranderen zonder veel daarvoor te hoeven doen. Wat hen bindt is een wens voor een betere wereld, maar de vraag blijft: hoe pakken we het aan? Ik merk dat dit een vraag is die mijn generatie ook bezighoudt. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?” (Eline Arbo over De Rechtvaardigen) www.toneelschuurproducties.nl
tekst: Albert Camus – regie: Eline Arbo – vertaling: Max Croiset – muziek: Thijs van Vuure – spel: Judith van den Berg, Laura de Geest, Benno Veenstra, Chiem Vreeken, Thijs van Vuure, Matthijs IJgosse
Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. Eline Arbo had vorig seizoen een droomdebuut met Het lijden van de jonge Werther . De voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen door pers en publiek en het leverde haar een nominatie voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2018 op.