19 oktober 2018
Tide / They Might Be Giants - Bára Sigfúsdóttir En Eivind Lønning, Steven Michel (19 januari 2018)

Tide / They Might Be Giants - Bára Sigfúsdóttir En Eivind Lønning, Steven Michel (19 januari 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Tide / They Might Be Giants - Bára Sigfúsdóttir En Eivind Lønning, Steven Michel
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 19 januari om 20:30u
Overige Informatie:
Tide / They Might Be Giants - Bára Sigfúsdóttir En Eivind Lønning, Steven MichelTide - Bára Sigfúsdóttir en Eivind Lønning

Twee performers. Twee lichamen. Twee massa’s bewegen naar elkaar toe. De verhouding tussen geluid en stilte, tussen beweging en verstilling vloeit door de performance heen. In Tide ontmoet de dans van de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir de muziek van de Noorse componist en trompettist Eivind Lønning. De afgelopen jaren ontwikkelden ze binnen de grenzen van hun eigen disciplines methoden om improvisatie een plaats te geven in vastgelegde structuren. Hun persoonlijke onderzoekingen komen samen in Tide.

They might be giants - Steven Michel

De Franse danser/choreograaf Steven Michel is gefascineerd door ritme, animatie en beeld. In zijn solo They might be giants wil hij een ingebeeld universum tot leven brengen. Lichamelijke en ruimtelijke beelden roepen verwondering op en schudden onze perceptie van wat er nu precies op het podium gebeurt door elkaar. They might be giants stelt de relatie aan de orde tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale. Licht, vormgeving, muziek, beweging en fysieke aanwezigheid krijgen een gelijkwaardige behandeling. Het doel is een visuele symfonie. Voor de vormgeving tekent het Brussels kunstenaarsduo Sarah&Charles.
 
Meer over Bara
Bára studeerde o.a. aan P.A.R.T.S., de school van Anne Teresa de Keersmaeker in Brussel. Ze richtte zich de afgelopen jaren op het werken vanuit improvisatie, isolatie van specifieke delen van het lichaam en het creëren van meerdere lagen in haar choreografisch materiaal. De dans laveert bij haar tussen helderheid en ambiguïteit. Het heel persoonlijke, beeldende en fantasievolle werk van Sigfúsdóttir is evenwel toegankelijk en van groeiende invloed op het hedendaagse dansveld. Ook Eivind Lønning staat internationaal bekend om zijn gevoelige en zeer persoonlijke sound. Elk verdiepte zich binnen de eigen discipline in improvisatie in het kader van heldere structuren waarin ritme en timing centraal staan.