17 december 2018
This can't happen (24 januari 2018)

This can't happen (24 januari 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: This can't happen
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 16,20
Datum: woensdag 24 januari om 20:30u
Overige Informatie:
This can't happenIn This can’t happen van de vernieuwende theatermaker Emke Idema staat de vraag ‘Hoe wordt je fantasierijk?’ centraal. Wat zijn in onze samenleving de plekken waar je ongegeneerd gezamenlijk kunt fantaseren? Wat gebeurt er als je alles wat belangrijk wordt geacht, links mag laten liggen?
In een prikkelend theatraal spel zoekt het publiek de grenzen op van het voorstelbare, voorbij wat waar, goed en politiek correct is. Beelden en waarheden die we allemaal kennen, blijken grabbeltonnen vol mogelijke verhalen. In This can’t happen onderzoekt u of uw vrolijkste, vreemdste en wildste fantasieën van invloed kunnen zijn op de wereld waarin we leven. De inzet: tijd en ruimte voor uw eigen verbeelding. www.emkeidema.nl
concept & regie: Emke Idema – spel: Sjoerd Meijer
Emke Idema viel de afgelopen jaren op door spannende, vernieuwende en enthousiast ontvangen voorstellingen, waarbij de toeschouwers nou eens niet in de vertrouwde theaterstoelen plaatsnamen, maar onderdeel van de voorstelling waren.Haar laatste werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst en sociale wetenschappen. Haar vragende, licht filosofische werkwijze leidt tot verschillende vormen en concepten, zoals die van het theatraal spel ( Stranger, Rule™ )
Ze beschrijft het theater als minisamenleving, ideeënspeeltuin en maatschappelijk laboratorium, waarin je als bezoeker altijd bewust of onbewust een positie inneemt. Ze heeft grote interesse in keuzeprocessen op micro- en macroniveau, in de politieke kracht van taal en fictie, en in ethiek. Door haar interactieve werken in verschillende contexten te plaatsten komt er altijd nieuw materiaal bovendrijven. De ideeën die ze opdoet in haar praktijk beschrijft ze (in een artikel of een lecture performance) en ze plaatst ze graag in een groter publiek debat.