18 juni 2018
The Unpleasant Surprise - Davy Pieters (24 maart 2017)

The Unpleasant Surprise - Davy Pieters (24 maart 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: The Unpleasant Surprise - Davy Pieters
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 maart om 20:00u
Overige Informatie:
The Unpleasant Surprise - Davy PietersDagelijks worden we geconfronteerd met een geweldige stroom aan beelden. Een groot deel van deze beelden zijn beelden van geweld. Gebeurtenissen uit de levens van medemensen, vaak onbekenden. We weten dat wat we zien werkelijk gebeurd is, toch kunnen wij ernaar kijken, en ervan wegkijken. Hoe je te verhouden tot werelden die zich aandienen via een scherm? Wat is het effect daarvan op wie wij zijn? The Unpleasant Surprise zoekt naar die verbintenis in een beeldende en fysieke voorstelling. Want met alles wat wij vastleggen gaat ook iets verloren.
Voor deze voorstelling werkt Davy Pieters met acteurs Klará Alexová, Rob Smorenberg en Niels Kuiters, alle vier opgeleid aan de mimeopleiding. Klará Alexová was eerder te zien in How Did I Die en Re-enactment of the Now, ook in regie van Davy Pieters.

Davy Pieters
De voorstellingen van theatermaker Davy Pieters gaan over de toekomstige mens en hoe deze wordt beïnvloed door o.m. beeldcultuur. De afgelopen jaren maakte Davy bijvoorbeeld The Truth About Kate (2014), How Did I Die (2014), Made in Here (2016). en de Oerolhit Re-enactment of the Now (2016). Dit is de eerste voorstelling die zij maakt bij Theater Rotterdam en gaat op 4 maart in première in Zaal Ro Theater.