18 oktober 2018
The Secret Diary Of Nora Plain - Nora Fischer & Ragazze Quartet En Remco Menting (23 november 2017)

The Secret Diary Of Nora Plain - Nora Fischer & Ragazze Quartet En Remco Menting (23 november 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: The Secret Diary Of Nora Plain - Nora Fischer & Ragazze Quartet En Remco Menting
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 november om 20:15u
Overige Informatie:
The Secret Diary Of Nora Plain - Nora Fischer & Ragazze Quartet En Remco MentingLiedcyclus op het grensvlak van pop, jazz en klassiek van Morris Kliphuis en Lucky Fonz III - 'The Secret Diary of Nora Plain' vertelt het intieme verhaal van Nora Plain die een eigen leven probeert te leiden in een wereld die alsmaar meer wil binnendringen - tot in haar diepste gedachten en gevoelens. Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen maatschappij, privacy, paranoia en erotiek.

Deze nieuwe liedcyclus, omgeven door de broeierige klanken van een strijkkwartet en de onvoorspelbare ritmiek van een jazzdrummer, wordt vertolkt door de avontuurlijke zangeres Nora Fischer, het Ragazze Quartet en percussionist Remco Menting. De teksten zijn van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III en Morris Kliphuis schreef de muziek.

De acht muzikanten lieten zich inspireren door zowel de liedcycli van Schubert als The Juliet Letters van Elvis Costello & The Brodsky Quartet en blazen deze vorm nieuw leven in in een grensverleggend project met teksten en muziek van nu.