18 oktober 2018
The Nation - Het Nationale Theater (24 november 2017)

The Nation - Het Nationale Theater (24 november 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: The Nation - Het Nationale Theater
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 november om 17:00u
Overige Informatie:
The Nation - Het Nationale TheaterEen Netflix-serie op toneel - Tijdens deze vijf uur durende voorstelling kijkt u naar zes afleveringen van een actuele en geestige theaterthriller vol spannende cliffhangers. Eric de Vroedt werkte een jaar lang aan een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten – iedereen bezit een stukje van de puzzel.
Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?
Hoe werkt het precies? - The Nation is als een televisieserie-op-toneel. U ziet alle zes afleveringen achter elkaar, het hele verhaal van de zoektocht naar Ismaël. Vooraf, tussendoor en na afloop serveren wij u een heerlijk drie-gangen diner met drankjes.