18 oktober 2018
The Nation - Het Nationale Theater (18 november 2017)

The Nation - Het Nationale Theater (18 november 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: The Nation - Het Nationale Theater
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 18 november om 18:00u
Overige Informatie:
The Nation - Het Nationale TheaterEric de Vroedt werkte een jaar lang aan een zesdelige theaterthriller over de multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, Gutmenschen, journalisten – iedereen heeft een stukje van de puzzel.
De eerste drie afleveringen waren al te zien in Den Haag en tijdens het Holland Festival. Nu kun je alle afleveringen in een marathon achter elkaar zien.
Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Welke rol speelde de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? Zijn pleegouders misschien, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek?
Bevolkingsgroepen en gezinsleden staan al snel recht tegenover elkaar. De media gooien olie op het vuur. Terwijl iedereen zich steeds dieper ingraaft in het eigen gelijk en het ongelijk van de ander, verdwijnt één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?
“The nation wordt een Netflix-serie op toneel”, zegt regisseur Eric de Vroedt. “Actueel, geestig en vol cliffhangers. Het is mijn ode aan Den Haag.”
Podiumplaatsen?
Naast de zitplaatsen in de zaal is het ook mogelijk om een tweederangs kaartje (à €33,00 incl drankje) te kopen op het podium op het toneel, dicht op de huid van de acteurs. Zo zit u nog dichter op het verhaal en de personages. 
-> Podiumplaatsen zaterdag 18 november
-> Podiumplaatsen zondag 19 november

Maaltijdarrangement?
The Nation duurt ruim vijf uur met twee pauzes van 20 minuten. Daarom hebben we een eet-en drinkarrangement samengesteld voor €17,50. Dit arrangement zit niet standaard in de ticketprijs. Wil je hiervan gebruikmaken? Bestel dan het dinerarrangement (vlees of vegetarisch) na je stoelkeuze in het bestelproces. In de eerste pauze krijg je een bospaddenstoelensoep en in de tweede pauze een Caesarsalade met Livar spek, gebakken kip en een eitje of een salade met Hollandse geitenkaas, gemarineerde bieten en appel. Ook ontvang je een extra drankje.