26 mei 2018
The Nation - Het Nationale Theater (25 maart 2017)

The Nation - Het Nationale Theater (25 maart 2017)

Lokatie: De Koninklijke Schouwburg te Den Haag
Titel: The Nation - Het Nationale Theater
Link: www.koninklijkeschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 25 maart om 20:30u
Overige Informatie:
The Nation - Het Nationale TheaterWat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Wie heeft het jongetje uit de Schilderswijk voor het laatst gezien? En waar is hij nu? Daarover gaat The Nation, een spannende theaterreeks van Eric de Vroedt. Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten, welzijnswerkers; iedereen bezit een stukje van de puzzel. Een dollemansrit tegen de tijd, dwars door alle lagen van onze op hol geslagen multiculturele samenleving. Dit seizoen zijn de eerste drie afleveringen te zien. 
Over The Nation - aflevering 1
Een politiebureau in Den Haag. Aan de rand van de stad wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe hightech woonwijk, ‘De Veilige Stad’. De festiviteiten worden verstoord door het bericht dat de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk spoorloos is verdwenen. De pijlen richten zich op de Haagse politie: wat ging er mis bij de hardhandige arrestatie van de jongen? Onder aanvoering van Ismaëls broer Damir laten salafistische jongeren steeds luider van zich horen.
 The Nation bestaat uit drie afleveringen
Aflevering 1 - di 21 t/m za 25 maart 20.30 uur
Aflevering 2 - di 18 t/m do 20 april 20.00 uur
Aflevering 1 & 2 double bill - vr 21 & za 22 april 20.00 uur
Aflevering 3 - wo 17 t/m zo 21 mei 20.30 uur
5 t/m 8 juni The Nation afl. 1 t/m 3 – Holland Festival Amsterdam
Bestel kaarten voor alle drie de afleveringen voor € 45. Kies de prijs combinatie om gebruik te maken van de pakketkorting.  
Naast The Nation
Tijdens De Vroedt Ontmoet gaat regisseur Eric de Vroedt na afloop van de voorstelling in gesprek met gasten. In diverse wijken in Den Haag organiseren we De Eerste Lezing waarbij je de kans krijgt als acteur mee te lezen met het script. Jongeren van verschillende middelbare scholen gaan aan de slag met hun eigen The Real Nation en er is nog veel meer. Houd deze website in de gaten voor updates.
The Nation is een coproductie met het Holland Festival.