20 oktober 2018
The Chet Baker Room - Marijn Brouwers (16 november 2017)

The Chet Baker Room - Marijn Brouwers (16 november 2017)

Lokatie: De Naald te Naaldwijk
Titel: The Chet Baker Room - Marijn Brouwers
Link: www.westlandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 16 november om 20:15u
Overige Informatie:
The Chet Baker Room - Marijn BrouwersDe mooie jongen met wie het verkeerd afliep. Een jazzlegende met een popsterstatus. Hij zag eruit als een filmster en leidde een leven als junk. In 1988 overleed de Amerikaanse zanger en trompettist Chet Baker na een val uit het raam van het Amsterdamse Hotel Prins Hendrik. Of is hij gesprongen?
Geroemd om zijn eerdere vertolkingen van het werk van Charles Aznavour en Frans Halsema, brengt Marijn Brouwers in aanloop naar Chet’s dertigste sterfjaar The Chet Baker Room. Met nieuwe songs en mooiste jazz klassiekers uit Chet’s American Songbook. Voor het eerst in het Nederlands ten gehore gebracht, hertaald door onder meer Robert Long en Marijn zelf. Muzikaal begeleid door topmuzikanten Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Reyer Zwart. Een met respect gebrachte voorstelling.

"Je volledig verliezen en troost putten uit zijn melancholische muziek"
In een interview met Telegraaf vertelt Marijn Brouwers: "Het is een persoonlijke zoektocht (...) Ik identificeer me met het rauwe en het gepolijste dat hij had, ik kijk hoe het voelt om je volledig te verliezen en put troost uit zijn melancholische muziek." Lees hier het volledige interview. 

WWW.MARIJNBROUWERS.NL