17 februari 2019
Terror - Jeroen Spitzenberger, Johanna Ter Steege, Clairy Polak E.a. (14 juni 2018)

Terror - Jeroen Spitzenberger, Johanna Ter Steege, Clairy Polak E.a. (14 juni 2018)

Lokatie: Stadsschouwburg Haarlem te Haarlem
Titel: Terror - Jeroen Spitzenberger, Johanna Ter Steege, Clairy Polak E.a.
Link: www.theater-haarlem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 14 juni om 20:15u
Overige Informatie:
Terror - Jeroen Spitzenberger, Johanna Ter Steege, Clairy Polak E.a.In het toneelstuk ‘Terror’ zadelt de Duitse toneelschrijver Ferdinand von Schirach het publiek op met een duivels dilemma: een gekaapt vliegtuig met 148 passagiers dreigt zich te pletter te vliegen op een volle Amsterdam Arena met 54.000 mensen die de interland Nederland - Duitsland bijwonen. Een straaljagerpiloot haalt het toestel neer en staat terecht. Het publiek moet een oordeel vellen: is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt?
met: Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky en Kristen Denkers | regie: Peter de Baan

“De pleitbezorgers springen atletisch van de ene gedachtegang naar de andere, en brengen zo iedere overtuiging aan het wankelen.” (NRC, ****)
“Terror is glashelder geregisseerd en heel leerzaam: een theatervoorstelling in de vorm van een rechtbankzitting.” (Volkskrant, ****)
"Terror, de internationale succesvolle voorstelling van toneelschrijver Ferdinand von Schirach, werpt interessante vragen op. Staat het recht boven ons geweten?" (Het Parool)
“Anderhalf uur zinderende spanning, deze voorstelling. Stof voor discussie. En leerzaam, dat ook.” (Dagblad van het Noorden, ****)

Goed om te weten

Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe


Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen


Napraten met een drankje en een borrelplank? Bestel samen met uw kaarten het Nageniet Arrangement

Scholieren en studenten € 12,50: Lees de voorwaarden 

Nagesprek
De voorstelling eindigt met een nagesprek onder leiding van Clairy Polak. U krijgt ook de mogelijkheid om vragen te stellen. De eindtijd van de voorstelling is inclusief nagesprek.