20 oktober 2018
Tania Kross (15 november 2017)

Tania Kross (15 november 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Tania Kross
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 32,00
Datum: woensdag 15 november om 20:30u
Overige Informatie:
Tania KrossMezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen , speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.
Thijs Borsten combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal van Carmen zich afspeelt. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is.
Tania Kross tekent vanzelfsprekend voor de titelrol. Zij word bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don Jose. We zien Carlos Denia, een van de beste flamenco zangers van Spanje, als toreador Escamillio in deze ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.
Tania Kross, in 1976 geboren op Curaçao, zong in alle belangrijke concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, en Carnegie Hall in New York. De titelrol van Carmen heeft zij mogen vertolken in Staatsoper Stuttgart, Latvian National opera in Riga en de prestigieuze Glyndebourne Opera Festival. Kross is een graag geziene gast op televisie en draagt daar met verve haar liefde voor muziek uit voor een nieuw publiek.
muzikale leiding & arrangementen: Thijs Borsten – flamencogitaar: Arturo Ramón – flamencozang: Erminia Fernandez Cordoba - flamencodans: Irene Alvarez - flamencopercussie: Cauldio Spieler – contrabas: Jasper Somsen – viool: Melissa Ussery – blaasinstrumenten: Werner Janssen – piano: Ernst Munneke, Jan-Paul Grijpink - solisten: Tania Kross, Carlos Denia, Francis van Broekhuizen, Charles Hens