26 mei 2018
Storioni Trio - Beethovencyclus Iii (02 april 2017)

Storioni Trio - Beethovencyclus Iii (02 april 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Haarlem te Haarlem
Titel: Storioni Trio - Beethovencyclus Iii
Link: www.theater-haarlem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 2 april om 14:30u
Overige Informatie:
Storioni Trio - Beethovencyclus IiiLet op: dit concert is verplaatst naar zondag 14 mei 2017 om 15.00 uur (dit is een half uur later dan op 2 april).
Het Storioni Trio heeft onlangs een uitnodiging gekregen voor een bijzondere internationale samenwerking. In Krakau en Warschau wordt het beroemde Penderecki Festival op 1 en 2 april rond het Storioni Trio georganiseerd. Dit is tevens de opmaat naar de uitvoering van Beethovens Trippelconcert met het Hong Kong Philharmonic onder leiding van Jaap van Zweden. Wij willen het Storioni Trio – als uitzondering – deze mooie kans graag geven.
De Beethovencyclus van seizoen 2015-2016 krijgt zijn vervolg in een cyclus met alle pianotrio’s van de meester. Het Storioni Trio is Beethoven-specialist bij uitstek en draagt de werken in het hart. Het eerste en derde concert speelt het Storioni Trio op moderne instrumenten. Bij het tweede concert verkent het trio Beethoven op authentieke wijze.

De Kakadu variaties, gebaseerd op het thema Ich bin der Schneider Kakadu van Wenzel Müller, is het laatste opus dat Beethoven voor de bezetting viool, cello en piano schreef. Het werd twee jaar voor zijn dood uitgegeven. Beethoven schreef de twee pianotrio’s opus 70 in 1808 tijdens zijn verblijf bij Gravin Marie von Erdödy. Hij droeg de werken aan haar op. Het trio opus 70/1 kreeg de bijnaam Geister Trio vanwege de griezelige klanken in het langzame deel. Het zou een voorproefje zijn van de opera Macbeth, die Beethoven van plan geweest was om te componeren, maar nooit realiseerde.

Uitvoerenden
Wouter Vossen - viool
Marc Vossen - cello
Bart van de Roer - piano
Programma
Beethoven - Pianotrio opus 1/2
Beethoven - Pianotrio opus 121a ‘Kakadu variaties’
Beethoven - Pianotrio opus 70/1 ‘Geister Trio’
Goed om te weten
Met korting in de serie Beethovencyclus
Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe
Studenten voor € 12,50: Lees de voorwaarden
Website: Storioni Trio

Based on the theme of Wenzel Müller’s Ich bin der Schneider Kakadu, the Kakadu Variations was Beethoven’s last composition for the setting of violin, cello and piano, published two years before his death. His two Piano Trios Op. 70, were written in 1808 during a stay with Countess Marie von Erdödy, to whom he dedicated the compositions.
High Tea
Zoet, hartig en heerlijke thee
Voor aanvang van deze matinee serveert ons horecateam een echte Engelse High Tea. U krijgt heerlijke scones, hartige sandwiches en andere smakelijke lekkernijen, vergezeld van een verrukkelijke pot thee.
13.30 uur | € 17,50
De High Tea kunt u online toevoegen tijdens het bestellen van uw toegangskaarten. Heeft u de kaarten al in huis dan kunt u de High Tea apart bestellen via kassa@theater-haarlem.nl