20 juni 2018
Smoke And Mirrors - Nederlands Dans Theater 2 (19 mei 2017)

Smoke And Mirrors - Nederlands Dans Theater 2 (19 mei 2017)

Lokatie: Zuiderstrandtheater te Den Haag
Titel: Smoke And Mirrors - Nederlands Dans Theater 2
Link: https:www.zuiderstrandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 19 mei om 20:00u
Overige Informatie:
Smoke And Mirrors - Nederlands Dans Theater 2Marco Goecke verschijnt wederom ten tonele om nieuw werk te creëren, dit keer voor het tweede gezelschap. De topchoreograaf deelt het podium met jonge choreografen Imre van Opstal en Marne van Opstal, die hun allereerste stuk voor het gezelschap zullen maken. Het Israëlische duo Sharon Eyal en Gai Behar keert terug met een herneming van het buitenaardse Sara, hun succesvolle debuut voor NDT in 2013. Smoke and Mirrors wordt afgesloten met León en Lightfoots SH-BOOM!, bestaande uit een reeks komische scènes uit naoorlogse liederen van over de hele wereld.
Balletten:
• Marco Goecke: wereldpremière
• Imre van Opstal & Marne van Opstal: wereldpremière

• Sol León & Paul Lightfoot: SH-BOOM! (2000)
SH-BOOM! markeert het beginpunt van de vruchtbare samenwerking tussen Sol León en Paul Lightfoot en is daarmee van grote betekenis voor het choreografenduo, niet in de laatste plaats omdat Sol zelf in het stuk danste. SH-BOOM! toont met veel gevoel voor humor hoe mensen van verschillende achtergronden zich ten opzichte van elkaar gedragen. Geïnspireerd door de satirische zwart-wit schetsen van Francisco de Goya worden de donkere kant (ironie) en de lichte kant (humor) met elkaar verweven.
• Sharon Eyal en Gai Behar: Sara (2013)
Sara werd speciaal gemaakt voor NDT 2 en was voor het laatst in Nederland te zien in 2014. Samen met componist Ori Lichtik, creëerden de Israëlische choreografen Sharon Eyal en Gai Behar een werk over herinneringen, dromen, gevoelens, inspiratie, eenzaamheid, verdriet, delen en liefhebben. Sara is een mysterieus, bijna buitenaardse droomwereld: “Het komt uit het onderbewuste maar is tegelijkertijd heel humaan”, aldus choreografe Sharon Eyal.
Trailer SARA: