25 april 2017
Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat Noir (01 april 2017)

Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat Noir (01 april 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat Noir
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 1 april om 20:00u
Overige Informatie:
Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat NoirScapino Ballet Rotterdam brengt twee meesterwerken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen: Ed Wubbe. Beide stukken kregen lovende reacties in de pers en werden geroemd om hun vernieuwende theatrale karakter, de grote dynamiek en de virtuoze uitvoering. Dit jaar viert Wubbe zijn 25-jarig jubileum. Het programma 'Holland & Le Chat Noir' is de feestelijke start van het jubileumjaar.

In het dynamische ‘Holland’ verbeeldt Wubbe zijn gevoelens voor zijn geboorteland en gaat hiervoor terug naar de Gouden Eeuw. Alleen al het toneelbeeld is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Ruysdael en dansers in zeventiende-eeuwse pakken. Met prachtige choreografische vondsten vangen Wubbe en zijn dansers de oorsprong van de Hollandse identiteit, een mengeling van calvinisme en de vrije VOC-mentaliteit.

Theatercafé ‘Le Chat Noir’ in de Parijse kunstenaarswijk Montmartre was eind negentiende eeuw een populaire broedplaats voor musici en artiesten uit het variété en cabaret. Met clowneske solo’s, buitenissig uitgedoste dansers, onderhuidse tragiek en een vleugje Franse cancan worden de deuren van het café opnieuw geopend. De muziek varieert van bruisende operettemuziek tot chansons van Edith Piaf en Jacques Brel.
 
Studenten last minute is geldig bij deze voorstelling