18 juni 2018
Salvador del Solar (23 maart 2017)

Salvador del Solar (23 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Salvador del Solar
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 23 maart om 00:00u
Overige Informatie:
Salvador del SolarMagallanes werkt als taxichauffeur in Lima. Op zekere dag stapt er een vrouw in zijn taxi, in wie hij denk Celina te herkennen: een meisje dat hij 20 jaar geleden ontmoette als jonge soldaat in het Peruaanse leger. Ze werd gevangen gehouden en misbruikt door een kolonel die nu regelmatig in Magallanes’ taxi meerijdt.
Celina herkent Magallanes niet. Vastbesloten haar te helpen, verzint hij een listig en riskant plan. Door de kolonel te chanteren probeert Magallanes een grote som geld te vergaren, waarmee Celina haar schulden kan aflossen. In zijn poging Celina te helpen en te beschermen raakt hij uiteindelijk verstrikt in een gevaarlijk wespennest
Magallanes is het verhaal van twee mensen die aan elkaar vastgeketend zitten door een vreselijk geheim. De kans zichzelf te bevrijden van het overweldigend gewicht van hun verleden, hangt af van de moed en de bereidheid tot vergeving.
Dit filmdebuut van de Peruaanse regisseur Salvador del Solar is gedeeltelijk gebaseerd op de roman ‘La Pasajera’ van schrijver Alonso Cuento. Magallanes is een socio-politieke film in de gedaante van een levendige thriller vol louche deals, leugens en corruptie van complexe, getraumatiseerde en tegenstrijdige karakters.
regie: Salvador del Solar / drama, thriller / met: Damian Alcazar, Magaly Solier, Frederico Luppy / Argentinië , Peru , Colombia , Spanje 2015, 109 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld