23 maart 2019
Petersburg Klassiek Ballet Met De Sterren Van De Mariinsky - Sint (26 juni 2018)

Petersburg Klassiek Ballet Met De Sterren Van De Mariinsky - Sint (26 juni 2018)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: Petersburg Klassiek Ballet Met De Sterren Van De Mariinsky - Sint
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 26 juni om 20:00u
Overige Informatie:
Petersburg Klassiek Ballet Met De Sterren Van De Mariinsky - Sint'Les Sylphides'
'Les Sylphides' is een ballet gemaakt door de choreograaf Mikhail Fokin voor Anna Pavlova, een danseres met een uniek lyrisch talent. Het werd voor het eerst opgevoerd in het Mariinsky Theater in St. Petersburg in 1908. Les Sylphides, een fantasieballet dat de romantische balletten van het begin van de 19de eeuw oproept, neemt het publiek mee naar de wereld van dromen, mijmeringen en fantasieën. Het gaat over een jonge dichter, die elfen ontmoet in een schaduwrijk park. Hun dansen doen hem zijn zorgen en de beslommeringen van de echte wereld vergeten.
Muziek van Frederic Chopin
Choreografie door Mikhail Fokin

Aurora’s Huwelijk / De schone slaapster
Dit ballet, geïnspireerd door een sprookje van Charles Perrault, vertelt het verhaal van de charmante prinses, Aurora, die, na honderd jaar te hebben geslapen, wakker wordt door de kus van prins Désiré.
The Sleeping Beauty werd voor het eerst opgevoerd in 1890 in het Mariinsky Theater. De feeën, elfjes en sprookjesfiguren brengen de zoete jeugdherinneringen terug en dompelen het publiek onder in de betoverende en mysterieuze atmosfeer. De beste stukken, samengebracht in één bedrijf, werden toegevoegd aan het repertoire van de Ballets Russes van Serge Diaghilev als Aurora's Wedding.
Muziek van Piotr Tchaikovsky
Choreografie door Marius Petipa