20 april 2018
Pablo Larraín (21 maart 2017)

Pablo Larraín (21 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Pablo Larraín
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: dinsdag 21 maart om 21:10u
Overige Informatie:
Pablo LarraínIn Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.
De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman ( Black Swan , Closer ) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en onlangs ook nog te zien was in Chassé Cinema met Neruda (2016), over de Chileense dichter Pablo Neruda.
Jackie werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd hij bekroond met de prijs voor beste scenario.
regie: Pablo Larraín / biografisch, drama / met: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt / VS 2016, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld