17 oktober 2018
Oda Spelbos, Cees Geel E.a. - Achter Het Huis (21 november 2017)

Oda Spelbos, Cees Geel E.a. - Achter Het Huis (21 november 2017)

Lokatie: Theater aan de Parade te Den Bosch
Titel: Oda Spelbos, Cees Geel E.a. - Achter Het Huis
Link: www.theateraandeparade.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 21 november om 20:00u
Overige Informatie:
Oda Spelbos, Cees Geel E.a. - Achter Het HuisEen nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

'Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken.
Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden.
De nadruk op het samenleven in het achterhuis maakt deze bewerking tot unieke benadering van het dagboek. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer (o.a. De eeuw van mijn dochter, De Advocaat)
Regie: Johan Doesburg (o.a. Het Nationale Toneel, Wie is er bang voor Virginia Woolf? uit 2017)
Met: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma

Fotograaf: Piek