13 december 2018
Njo: Nationaal Jeugd Orkest - Inside Out Orchestra (26 januari 2018)

Njo: Nationaal Jeugd Orkest - Inside Out Orchestra (26 januari 2018)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Njo: Nationaal Jeugd Orkest - Inside Out Orchestra
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 26 januari om 20:15u
Overige Informatie:
Njo: Nationaal Jeugd Orkest - Inside Out Orchestra'Inside Out Orchestra' is de titel van dit bijzondere wintertourneeprogramma. U kunt het orkest tijdens dit concert 'van binnenuit’ ervaren. De stoelen zijn uit de zaal verwijderd en het orkest speelt op de vlakke vloer. Na het openingsstuk, ‘Het sluwe vosje’ van Leoš Janáček, kan een deel van het publiek plaatsnemen tussen de musici. Dompel u onder in de meeslepende klanken van de Zevende Symfonie van Antonin Dvořák. Mocht u een stoel 'inside the orchestra' té dichtbij vinden: ook op andere plekken in de concertzaal klinkt de Tsjechische orkestmuziek prachtig.

Het eerder aangekondigde pianoconcert van Prokofjev komt, in verband met de bijzondere opzet van dit programma, te vervallen.
De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters verdiend en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.
 
Let op: dit programma maakt geen onderdeel uit van het Nationaal Theaterweekend.