20 juni 2018
Nieuw Geld - Victor Löw, Vera Mann, Ruben De Goede E.a. (22 maart 2017)

Nieuw Geld - Victor Löw, Vera Mann, Ruben De Goede E.a. (22 maart 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Leeuwarden De Harmonie te Leeuwarden
Titel: Nieuw Geld - Victor Löw, Vera Mann, Ruben De Goede E.a.
Link: www.harmonie.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Nieuw Geld - Victor Löw, Vera Mann, Ruben De Goede E.a.Succesvol thrillerschrijver Charles den Tex en geroemd televisie- en theaterregisseur Peter de Baan schreven Nieuw Geld, een nieuw toneelstuk over het bizarre, onwerkelijke leven vol intriges van een durfkapitalist en zijn vrouw.
In Nieuw Geld duikt Victor Löw in de rol van durfkapitalist Jan: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel supergeslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.” Bedrijven worden overgenomen, leeggeplukt en achtergelaten op de rand van de ondergang. Keihard en zonder geweten verliest de workaholic zich in zijn eigen succes. Het publiek krijgt een kijkje in de belevingswereld van een man die dagelijks met miljoenen speculeert waarbij niemand gespaard blijft.
Geloof, winst en liefde
Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de top van zijn eenzaamheid bereikt. Het enige waar hij nog in gelooft, is winnen. Het kapitalisme is zijn geloof en het kapitaal zijn God. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kán winnen en gaat twijfelen aan zijn overtuigingen. De voorstelling gaat niet alleen over de kapitalistische obsessie van Jan, maar vooral over zijn huwelijk en de liefde voor zijn vrouw, geloof, twijfel en verraad. Over wat er nu écht belangrijk is in het leven en hoe we dat soms pas inzien als het te laat is.
Victor Löw behoort tot de vaste kern van De Verleiders. De rol van Karin wordt gespeeld door Vera Mann, die onlangs een musical award in ontvangst nam voor haar hoofdrol in Sweeney Todd. Ook spelen Peter van Bokhorst en Ruben de Goede mee.
Theaterparadijs ****
“Telkens als je denkt; we gaan een bepaalde kant op, komen er weer nieuwe feiten op tafel en krijgt het verhaal weer een andere wending”
Theaterkrant ****
“Hun echtelijke dialogen zijn herkenbaar. Hun confrontaties zijn op het scherp van de snede. Hun spel is raak.(…) Natuurlijk wil je weten hoe het met Jan afloopt. Maar nog liever wil je weten wie en wat je moet geloven.”
 
Prijs is inclusief pauzedrankje en garderobe