18 juni 2018
Nieuw Geld - Vera Mann, Victor Löw, Olaf Ait Tami, E.a. (23 maart 2017)

Nieuw Geld - Vera Mann, Victor Löw, Olaf Ait Tami, E.a. (23 maart 2017)

Lokatie: De Rijswijkse Schouwburg te Rijswijk
Titel: Nieuw Geld - Vera Mann, Victor Löw, Olaf Ait Tami, E.a.
Link: www.rijswijkseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Nieuw Geld - Vera Mann, Victor Löw, Olaf Ait Tami, E.a. Bedrijfsovernames zijn aan de orde van de dag. Maar wat voor mensen zitten hierachter? Het publiek krijgt een kijkje in de wereld van een durfkapitalist en zijn vrouw. Een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen.
Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de toppen van zijn eenzaamheid bereikt. Want Karin was de enige, die hij nog vertrouwde. En zij vertrouwde hem. Jan koopt grote bedrijven, plukt ze leeg en laat ze achter op de rand van de ondergang. Lege winkelstraten zijn het resultaat van zijn dadendrang. Winnen is het enige dat hem drijft. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kan winnen. Al zijn messcherpe ervaring in de keiharde markt kan hem niet meer beschermen. Hij gaat ten onder in stijl. Alleen.
Regisseur Peter de Baan: “Ik verheug me er nu al op om van de rollen die Victor en Vera spelen ook echte mensen te maken. Waar je zelfs bij vlagen van kan houden. Want die wil je zien op toneel.”