20 april 2019
Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen (10 november 2018)

Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen (10 november 2018)

Lokatie: Schouwburg De Kampanje te Den Helder
Titel: Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen
Link: www.kampanje.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 10 november om 20:30u
Overige Informatie:
Mr. Gerard Spong - In VertrouwenEen unieke college-voorstelling door niemand minder dan advocaat Mr. Gerard Spong. Hij vertelt in eigen persoon over zijn leven en carrière als één van Nederlands meest vooraanstaande Strafrechtadvocaten. Hij zit al veertig jaar in het vak en is maar liefst zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat.
Hij treedt regelmatig op in de media. Zo was hij onder meer te gast in NOVA ‘College Tour’ en was hij één van de geïnterviewde topadvocaten in de tv-serie ‘Kijken in de ziel’. Ook wordt hij geregeld gevraagd om zijn visie op actuele gebeurtenissen te geven in tv-programma’s als ‘Pauw’ en ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast heeft hij meerdere (misdaad-)romans uitgebracht zoals ‘De Breuk’ in 2013, ‘De uitvaartverzorger’ in 2016 en samen met Peter R. de Vries ‘P.S. dit is vertrouwelijk’ in 2018.
Spong geeft een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken. De taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijsperikelen komen ruim aan bod. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand van onder meer een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken.
Theaterparadijs: 'Het theatercollege van Mr. Gerard Spong staat als een huis'.
Theaterparadijs: 'Menig taalliefhebber zal smullen van de precisie waarmee zinnen worden geformuleerd'.
Ilovetheater.nl: 'Met hier en daar een grapje zorgt hij dat het geen zware kost wordt'.
Advocatie.nl: 'Affiniteit met zijn werk is geen vereiste om uitermate geboeid te raken'.