22 maart 2019
Met Andere Woorden - Jan Smit (09 november 2018)

Met Andere Woorden - Jan Smit (09 november 2018)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: Met Andere Woorden - Jan Smit
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 9 november om 20:30u
Overige Informatie:
Met Andere Woorden - Jan SmitGelrepas houder? Dan kun je tegen inlevering van Coupon 90 voor 7 euro naar Jan Smit. Je kunt de bon inleveren bij ons bespreekbureau, geopend van ma t/m za van 12.00 tot 17.00 uur. Neem ook je Gelrepas mee!
 
Anderhalf jaar geleden opperde Jan het plan om twaalf gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam.
Op 7 september zijn de eerste vier tracks van het nieuwe album beschikbaar en wordt de single bekendgemaakt. Sanne Hans - oftwel Miss Montreal -  is één van de componisten die meeschreef aan dit project. Ook o.a Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon & Frank Boeijen wist Jan te strikken.
 
OVER JAN SMIT
Jan Smit beklom op tienjarige leeftijd met Carola Smit van BZN het podium voor een duet en kwam twee jaar later als eerste Nederlander ooit op 1 binnen in de Top-40 met de single Ik zing dit lied voor jou alleen. Hoewel hij dus al meer dan de helft van zijn leven aan de top staat, ging Jan Smit pas een jaar of vijf geleden voor het eerst de theaters in. En daar komt nu een vervolg op. Met Andere Woorden staat in het teken van zijn nieuwe album. Na het grote Duitse succes met KLUBBB3, de Elfstedentour en de Arena-concerten met De Toppers gaat Jan Smit weer terug naar de basis met een intiemer concert.