20 april 2019
Melk & Dadels - Rose Stories & Daria Bukvic (17 november 2018)

Melk & Dadels - Rose Stories & Daria Bukvic (17 november 2018)

Lokatie: Stadsschouwburg Haarlem te Haarlem
Titel: Melk & Dadels - Rose Stories & Daria Bukvic
Link: www.theater-haarlem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 17 november om 20:15u
Overige Informatie:
Melk & Dadels - Rose Stories & Daria BukvicNa ‘Nobody Home’ – de theaterhit uit 2015 over vluchtelingen en migratie – en het zeer lovend ontvangen ‘Othello’ maakt regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi ‘Melk & Dadels’. In een mix van humor en ernst geeft het duo een zelfbewuste en niet eerder vertoonde inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur. De voorstelling is geïnspireerd door het succesvolle, gelijknamige verhalen- en receptenboek. Over ‘Othello’, haar eerste regie bij Het Nationale Theater, schreef de Volkskrant: “Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Meeslepend en naar het einde toe verpletterend. Geef dit talent vooral vrij baan.”
 
“De regie van Bukvić is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.” (NRC Handelsblad **** over ‘Othello’ van Daria Bukvić)
"Op humoristische en confronterende wijze vertellen de vrouwen over hun eigen ervaringen als Marokkaanse Nederlanders, geheel op hun eigen voorwaarden." (VICE Nederland)
"Wat vooral opvalt, is de knappe toonbeheersing. Bukvić en haar cast schakelen moeiteloos tussen kolder en ernst. Vanwege de kwetsbare, persoonlijke insteek raken de spelers in al hun kritiek nooit het contact met het publiek kwijt." (Theaterkrant ****)
"Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui en Khadija El Kharraz Alami, actrices van begin dertig, houden met hun flair prettig de vaart erin. Ze kunnen overweg met een knipoog, maar ook de zaal pontificaal de les lezen." (NRC ****)
"Keer op keer volgt er een bulderlach uit de zaal. Aan alles voel je dat hier een gevoelige snaar wordt geraakt." (8weekly ****)
 
Goed om te weten

Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe


Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen


Napraten met een drankje en een borrelplank? Bestel samen met uw kaarten het Nageniet Arrangement


Scholieren en studenten € 12,50: Lees de voorwaarden


Website: Melk en Dadels

 
Inleiding | 19.15 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan de voorstelling is er een verhelderende inleiding door een inleider, een dramaturg of een vraaggesprek met een van de artiesten.