26 maart 2019
Melk & Dadels - Rose Stories / Daria Bukvic / Tofik Dibi (17 juni 2018)

Melk & Dadels - Rose Stories / Daria Bukvic / Tofik Dibi (17 juni 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Melk & Dadels - Rose Stories / Daria Bukvic / Tofik Dibi
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 17 juni om 16:30u
Overige Informatie:
Melk & Dadels - Rose Stories / Daria Bukvic / Tofik DibiNa het succesvolle Nobody Home maakt regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. ‘It’s a man’s world’ is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaanse-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zullen hard en duidelijk zijn over de pijn en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.

Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond. Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.
 
Tofik Dibi: “Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die mijn pad kruist, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; of ze nou afkomstig zijn van mijn moeder, mijn tantes, nichten, vriendinnen of toevallige voorbijgangers. Iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden.”  
 
Melk & Dadels in de media:

"Met Melk & dadels borduurt Daria Bukvić, in samenwerking met productiebedrijf Rose Stories, schrijver Tofik Dibi en een uitmuntende cast, voort op de succesformule van Nobody home. Het levert een nog scherpere voorstelling op die door de zorgvuldige opbouw de vinger op de zere plek weet te leggen."
- ★★★★☆ Theaterkrant 
 
"Het maakt Melk & dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien."
- ★★★★☆ NRC

"Keer op keer volgt er een bulderlach uit de zaal. Aan alles voel je dat hier een gevoelige snaar wordt geraakt."
- ★★★★☆ 8weekly
 
"Al die denigrerende opmerkingen over Marokkanen zijn motor en gif tegelijk"
De Volkskrant

"Zowel de Nederlandse als de Marokkaanse gemeenschap een spiegel voorhouden"
NRC 
 
"Theatervoorstelling 'Melk & Dadels' maakt korte metten met denken in hokjes"
Trouw

"De actrices van Melk & Dadels zijn klaar met het eenzijdige beeld van 'de Marokkaan''
VICE