21 januari 2019
Maysaloun Hamoud (14 januari 2018)

Maysaloun Hamoud (14 januari 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Maysaloun Hamoud
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: zondag 14 januari om 11:10u
Overige Informatie:
Maysaloun HamoudBar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man.
Regisseur Maysaloun Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden, en in de plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn.
Een rauw portret van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van hun woonplaats - de metropool Tel Aviv.
regie: Maysaloun Hamoud / drama / met: Mouna Hawa, Mahmud Shalaby, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura / Israël, Frankrijk 2018, 96 min. / Arabisch en Hebreeuws gesproken / Nederlands ondertiteld