20 april 2018
Martijn Maria Smits (30 maart 2017)

Martijn Maria Smits (30 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Martijn Maria Smits
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 30 maart om 00:00u
Overige Informatie:
Martijn Maria SmitsBen en zijn vriendin Tinka wonen met hun tweejarige dochtertje Cindy in het Brabantse dorpje Waldstille. Wanneer ze na een uit de hand gelopen carnavalsavond dronken in de auto stappen, komt Tinka om het leven bij een verkeersongeluk. Ben, die achter het stuur zat, belandt in de gevangenis en Tinka’s ouders krijgen de voogdij over Cindy. Langzaam gaat iedereen verder met hun leven. Als Ben na een paar jaar vrijkomt, verwijten zijn verbitterde schoonouders hem nog altijd de dood van hun dochter en haalt hij de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals. Tinka’s zus Debbie probeert te bemiddelen, maar Ben zet alles op alles om het verloren gegane contact met Cindy te herstellen.
Martijn Maria Smits (1980) is een Nederlandse filmregisseur. Hij studeerde in 2006 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zijn eindexamenfilm Otzenrath (2006) ontving Internationale prijzen waardoor hij de kans kreeg om een eerste lange speelfilm te maken: Cést déjà l’été (2010), die een Gouden Kalf voor ontving voor Beste Muziek.
regie: Martijn Maria Smits / met: Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten, Maartje van de Wetering / Nederland 2016, 90 min. / Nederlands gesproken.