22 juni 2018
Madama Butterfly - The Royal Opera (30 maart 2017)

Madama Butterfly - The Royal Opera (30 maart 2017)

Lokatie: Theater aan de Parade te Den Bosch
Titel: Madama Butterfly - The Royal Opera
Link: www.theateraandeparade.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 30 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Madama Butterfly - The Royal OperaLet op: deze LIVE Cinema vertoning is in PERRON-3 (Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen).

Puccini’s Madama Butterfly is een van de meest populaire opera’s, met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal van een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot. De veelgeliefde sopraan Ermonela Jaho zingt de titelrol voor het eerst in Covent Garden, in de prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier.
 
Puccini’s muziek brengt de ochtendvogels tot leven, het ritueel van een bruiloft en de verleiding door marine officier B.F. Pinkerton (gezongen door de jonge tenor Marcelo Puente) van zijn jonge, onschuldige bruid. Tot bekende momenten horen de gepassioneerde aria ‘Un bel dì’ (Een mooie dag) wanneer de achtergelaten Cio-Cio-San aan haar dromen terug denkt.
 
Royal Opera Music Director Antonio Pappano, geprezen voor zijn interpretaties van Italiaanse opera, is de dirigent van deze intense en ingrijpende reis van licht en opwinding naar duisternis en zelfopoffering.

Madama Butterfly wordt gezongen in het Italiaans en ondertiteld in het Nederlands. Deze voorstelling wordt LIVE uitgezonden vanuit The Royal Opera House of London.

LIVE Cinema
In PERRON-3 kunt u een keer per maand genieten van de beste opera- en dansvoorstellingen die LIVE vanuit 's werelds meest prestigieuze theaters worden vertoond op het witte doek. Door de sublieme geluidskwaliteit en close-up beelden lijkt het alsof u de voorstelling ter plekke bijwoont. U heeft altijd het beste zicht. Dit seizoen worden met name de opera's en balletten van The Royal Opera House of London vertoond. Na afloop of in de pauze staat er een drankje en een hapje voor u klaar in het Theatercafé. U betaalt voor dit geheel verzorgde avondje uit slechts € 23,00 (online) of € 23,50 (aan de kassa) per persoon. Bovendien bespaart u zichzelf een retourtje Londen.

Enkele publieksreacties:
"Een blik op het toneel voordat de voorstelling begint is al een goede start van de avond. Iets wat je normaal gesproken nooit ziet."
"De avond vloog voorbij!"
"Klappen gaat automatisch! Dat is wel een beetje vreemd. De dansers horen ons niet, haha!"

Fotograaf: Bill Cooper