27 mei 2018
Loslopend Wild Xl - Maas Theater En Dans (24 maart 2017)

Loslopend Wild Xl - Maas Theater En Dans (24 maart 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Loslopend Wild Xl - Maas Theater En Dans
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Loslopend Wild Xl - Maas Theater En DansOver the top performance, urban dance en brutale springdans in een avontuurlijk minifestival - 'Loslopend Wild XL' is een minifestival met energiek en virtuoos danstheater vol humor met vele extra’s.
In de zomer van 2015 reisde Maas met Loslopend wild langs festivals als Oerol en De Parade. Dat was een groot succes. Nu reist Loslopend wild langs de theaters met een nieuwe triple bill voor XL, energiek en virtuoos danstheater vol humor.
In een grote, lege ruimte met enorme schaduwen zie je een extreem duet van twee breakers, een ware uitputtingsslag. Two Boys is een vervolg op Guilherme Miotto’s Gefallen, “een roller coaster aan bewegingen (…) en virtuoze breakdancemoves” aldus Volkskrant. De Two Boys zijn  breaker Joey Schrauwen en Shane Boers, lid van de succesvolle breakdance crew Hustle Kidz.
Drie ontdekkingsreizigers zoeken naar het laatste stukje onbekende wereld, maar alles is al ontdekt en geclaimd. Waar is hun vlag nog te planten? In de wild botsende theatervoorstelling Alaska maken drie jonge performers, Elias de Bruyne, Lisa Groothof en Gale Rama, eigen wetten waarin alles weer nieuw en mogelijk is. Een brutaal verzet tegen alles wat er ooit door anderen voor hen is bedacht.
In de acrobatische dansvoorstelling Kraai wil de jonge hoofdpersoon weg van huis. Hij put moed uit de gesprekken met zijn onzichtbare vriend. Verwachtingsvol, nieuwsgierig en vol goede moed stapt hij de wijde wereld in. De wens om te vliegen wordt verpakt in energieke dans. De pers over de Oerolversie van Kraai: “Ontroerend dansduet” (CLEEFT). “De dansers lijken soms bijna vleugels te krijgen” (Theaterkrant).
Rondom de voorstellingen zijn er volop workshops, nagesprekken, een backstagetour en na afloop een DJ.
 
[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]