18 juni 2018
Lord Of The Flies - Het Nationale Toneel / Ntjong / De Veenfabriek (24 maart 2017)

Lord Of The Flies - Het Nationale Toneel / Ntjong / De Veenfabriek (24 maart 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Lord Of The Flies - Het Nationale Toneel / Ntjong / De Veenfabriek
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 maart om 20:00u
Overige Informatie:
Lord Of The Flies - Het Nationale Toneel / Ntjong / De VeenfabriekLET OP! Deze voorstelling speelt in het MAASpodium. Klik hier voor de routebeschrijving.
Lord of the Flies is een rauw verhaal over een groep jongens die razendsnel volwassen moet worden en daar hopeloos in faalt. Een schokkend en ontroerend theateravontuur over overlevingsdrift, compassie en het recht van de sterkste.
Na een vliegtuigongeluk wacht een groep schooljongens op een onbewoond eiland op redding. Ze zijn de enige overlevenden van de ramp. Afgesloten van de buitenwereld en los van alle volwassenen moeten ze zelf bepalen hoe ze het leven organiseren. Overdag lonken vrijheid en avontuur, ’s nachts spookt het angstbeeld van een gruwelijk beest. Als de situatie moeilijker wordt, breekt er een strijd uit om het leiderschap. Steeds meer verliezen de jongens hun grip op de werkelijkheid; in de oorlog die volgt, sneuvelt alle onschuld.
In zijn beroemde roman Lord of the Flies pelt William Golding alle normen en waarden af en valt de beschaving weg. Het Nationale Toneel en NTjong maken er in samenwerking met De Veenfabriek een energieke muzikale voorstelling van, de eerste in een coming of age-reeks voor jongeren: verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die de horizon verbreden en dwingen om stelling te nemen.