20 juni 2018
Liza Ferschtman Met Leineroebana - Smell Of Bliss (24 mei 2017)

Liza Ferschtman Met Leineroebana - Smell Of Bliss (24 mei 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Leeuwarden De Harmonie te Leeuwarden
Titel: Liza Ferschtman Met Leineroebana - Smell Of Bliss
Link: www.harmonie.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 24 mei om 20:30u
Overige Informatie:
Liza Ferschtman Met Leineroebana - Smell Of BlissIn 2016 is het vijfentwintig jaar geleden dat Andrea Leine en Harijono Roebana hun carrière als choreografenduo begonnen. Vanaf het begin sloeg hun eigenzinnige werk aan en werd naam gemaakt met bijzondere samenwerkingsprojecten met musici en componisten van wereldfaam.

In het jubileumjaar herneemt LeineRoebana het succesvolle ‘Smell of Bliss’ – met volgens Trouw “de indrukwekkendste dansscène van het seizoen 2013-2014” – in de Nederlandse concertzalen. Stervioliste Liza Ferschtman gaat de confrontatie aan met de dansers en wordt gedwongen een nieuwe balans te vinden tussen de intensiteit van haar vioolspel, haar fysieke aanwezigheid en de verstilling die de dans oproept.

Naast ijkpunten uit de westerse klassieke muziek – Bach, Bartók – speelt Ferschtman een stuk van de Indonesische componist Iwan Gunawan.

“Dit is een gedroomde samenwerking; het huwelijk tussen dans en muziek wordt niet alleen bezegeld, het trouwboekje is van een verguld randje voorzien.” (Trouw ****)
Prijs is inclusief pauzedrankje en garderobe
Gratis inleiding om 19:30 uur
Dansvoorafje om 20:00 uur