21 januari 2019
Lezing: Jan & Sanne Terlouw - (23 januari 2018)

Lezing: Jan & Sanne Terlouw - (23 januari 2018)

Lokatie: De Bussel te Oosterhout
Titel: Lezing: Jan & Sanne Terlouw -
Link: www.theaterdebussel.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 23 januari om 20:00u
Overige Informatie:
Lezing: Jan & Sanne Terlouw - Dinsdag 23 januari komt bestsellerauteur Jan Terlouw samen met zijn dochter Sanne, op uitnodiging van Bibliotheek Theek 5, naar de Bussel in Oosterhout. Vader en dochter Terlouw begonnen rond 1986 samen te schrijven. Het was de bedoeling van hun korte verhalen een jeugddetectiveboek te publiceren. Een aantal boeken van Jan Terlouw zoals Oorlogswinter en De koning van Katoren zijn ook verfilmd. De lezing van Jan en Sanne Terlouw is op 23 januari en begint om 20.00 uur.

Jan en Sanne Terlouw
Jan Terlouw is van oorsprong politicus en bestuurder. Omdat hij altijd zelfverzonnen verhalen aan zijn kinderen vertelde, motiveerde zijn vrouw hem om de verhalen te publiceren. In 1970 debuteerde hij als schrijver met twee kinderboeken: Pjotr en De avonturen van oom Willibrord. De grote doorbraak kwam met het spannende Oorlogswinter (1972), dat een bestseller werd en in 1973 de Gouden Griffel kreeg voor het beste jeugdboek. Een jaar eerder ontving Terlouw deze prijs al voor Koning van Katoren. Beide boeken zijn verfilmd. Zijn dochter Sanne Terlouw is neerlandica, en naast haar werk als schrijver ook publicist. Als kind al hielp ze haar vader, Jan Terlouw, bij het schrijven van zijn boeken. Ze debuteerde in 1990 met de korte roman Reizigers en schreef vervolgens tientallen boeken, waaronder een aantal in het educatieve genre.

Vader en dochter Terlouw begonnen rond 1986 samen te schrijven. Het was de bedoeling van hun korte verhalen een jeugddetectiveboek te publiceren. Door vooral het drukke politieke werk van Jan Terlouw kwam hun samenwerking op een laag pitje te staan. Pas in 2006 maakten zij hun gezamenlijke detectivedebuut. De charmeur was de start van een serie rondom het speurdersduo Reders en Reders.