20 mei 2019
LeineRoebana (13 oktober 2018)

LeineRoebana (13 oktober 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: LeineRoebana
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 31,00
Datum: zaterdag 13 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
LeineRoebanaStadsgezelschap LeineRoebana is terug. Voor de nieuwe voorstelling Sweet Demon begint het choreografenduo bij zijn grootste inspiratiebron: het lichaam. Ontdek de muzikaliteit in dat lichaam en er ontstaat dans.
Een cast van uitsluitend mannen geeft met hart, hoofd en lichaam gestalte aan een voorstelling waarin uitersten elkaar raken en ineenvloeien. Een voorstelling vol tegenstellingen en dubbelzinnigheden, uitputting en verstilling, vrolijkheid en somberheid, verstand en passie.
De demonen die LeineRoebana op hun pad als dansmaker begeleidden worden in Sweet Demon bezworen en liefdevol omarmd: Richard Foreman, die het menselijk vermogen aanspreekt om verbanden te leggen tussen toevalligheden; Trisha Brown voor wie alles dans is; Pina Bausch die waarachtigheid als ultieme toetssteen aanbrengt en Carlo Gesualdo wiens manierisme een synthese is van vorm en waarachtigheid.
Sweet Demon sleept u mee, verleidt u, maar zet u tegelijk op het verkeerde been. www.leineroebana.com
choreografie: Andrea Leine & Harijono Roebana – dans: Uri Eugenio, Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Alessio Reedijk, Andrea Pisano.
LeineRoebana, het moderne dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, neemt al jaren een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans. Zij ontwikkelden een uniek eigen dansidioom vanuit een nieuwe benadering van symmetrie, ritme en compositie. Centraal staat de zeggingskracht van het dansende lichaam. De LeineRoebana-dansers weten, met hun ongeëvenaarde fysieke beheersing, het publiek recht in het hart te raken.
De choreografen onderscheiden zich door hun unieke dansidioom en de centrale rol van muziek in hun werk, zijn specialist in een multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone overzeese samenwerkingsverbanden. Het inmiddels gevestigde LeineRoebana staat met haar wortels stevig in haar uitgebreide oeuvre en jarenlange ervaring, maar haar takken tasten nog altijd naar groei en vernieuwing.