20 oktober 2018
Kornel Mundruczo (15 november 2017)

Kornel Mundruczo (15 november 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Kornel Mundruczo
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: woensdag 15 november om 21:20u
Overige Informatie:
Kornel Mundruczo Als de 17-jarige vluchteling Ariel de grens met Hongarije probeert over te steken wordt hij door een politieagent neergeschoten. In een vluchtelingenkamp ontdekt hij vervolgens dat hij plotseling kan vliegen. Zijn gave blijkt echter ook een vloek te zijn.
In een interview met VPRO’s Gerhard Busch vertelde regisseur Kornél Mundruczó dat er zijn Jupiter’s Moon net zoveel wordt gevallen als gevlogen. Het is een metafoor voor onze wereld, die uit elkaar een het vallen is. Daarom koos de filmmaker er ook voor het science fiction-genre te verkennen – een realistische vertelling zou het verhaal geen recht doen. Mundruczó werd voor deze bijzondere vertelling mede geïnspireerd door Hieronymus Bosch’ schilderij ‘De Hel’. “ Van een afstand zie je niet waar het over gaat, maar je voelt het wel. (…) Als je de film in detail gaat bekijken, zie je er ook miniaturen in.”
regie: Kornél Mundruczó / drama, sci-fi / met: Zsombor Jéger, Merab Ninidze, György Cserhalmi / Hongarije, Duitsland 2017, 123 min. / Hongaars gesproken / Nederlands ondertiteld