18 december 2018
King Arthur - Barokopera Amsterdam (14 januari 2018)

King Arthur - Barokopera Amsterdam (14 januari 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: King Arthur - Barokopera Amsterdam
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 14 januari om 16:30u
Overige Informatie:
King Arthur - Barokopera AmsterdamHenry Purcell componeerde King Arthur in 1692 ter ere van Willem III, de Nederlandse stadhouder die in 1689 koning van Engeland werd. Dankzij zijn vrouw Mary Stuart II kon hij aanspraak maken op de troon. De muziek van de wonderboy van de Britse componisten is altijd populair gebleven, maar het verhaal is wat op de achtergrond geraakt. Het patriottistische libretto gaat voorbij aan de bekende Arthurverhalen, maar de kern van het verhaal bleef overeind: de overgang van een heidens naar een christelijk Engeland.
Regisseur Sybrand van der Werf koos voor een moderne vorm van theater, waar de zangers niet alleen verschillende personages spelen, maar ook optreden als verteller of als zichzelf. Uit het libretto gebruikte hij heroïsche passages, maar vooral de pikante en grappige scènes, zoals we die ook van Shakespeare kennen. En natuurlijk zijn de fijngevoelige aria’s en de uitbundige koren te horen, de hoogstaande polyfonie, de drinkliederen en de dansmuziek.

Inleiding
15:30-16:00 uur
King Arthur, or the British Worthy is een geliefde semi-opera van de Britse componist Henry Purcell (1659-1695). Maar wat is nu het verhaal? In hoeverre heeft het met de legendes van koning Arthur te maken? En wat is een semi-opera?
Tobias Kokkelmans vertelt je graag meer in de inleiding!