19 oktober 2018
Kid. | 8+ - Bog / Het Zuidelijk Toneel / Hetpaleis (21 januari 2018)

Kid. | 8+ - Bog / Het Zuidelijk Toneel / Hetpaleis (21 januari 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Kid. | 8+ - Bog / Het Zuidelijk Toneel / Hetpaleis
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 21 januari om 15:00u
Overige Informatie:
Kid. | 8+ - Bog / Het Zuidelijk Toneel / HetpaleisKinderen worden altijd volwassen en volwassenen blijven altijd kinderen. Of is het omgekeerd?

Kid bestaat uit twee voorstellingen in een: kinderen en volwassenen zien de voorstelling vanaf verschillende kanten. Elke toeschouwer hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat het lijkt te zijn. Wat je ziet is niet altijd wat je hoort. BOG. onderzoekt de verschillen en overeenkomsten tussen volwassen en kind zijn, vanuit uiteenlopende perspectieven en met een grote liefde voor taal en beeld. Voor Kid ondervroegen de makers tientallen Tilburgse en Antwerpse kinderen en volwassenen.
BOG werkt de komende vier jaar onder de vleugels van Het Zuidelijk Toneel. De groep maakt voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, rangschikken, categoriseren en opsommen van alles dat te groot is om vast te pakken.

De eerste voorstelling van de groep, BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) werd bekroond met de KBC TAZ Jong Theaterprijs 2013 en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013. Jetse Batelaan verzorgt de eindregie van Kid. De artistiek leider van Theater Artemis werkte eerder samen met Het Zuidelijk Toneel in Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde.
 
Pers
★★★★ “Nieuwe verrassende jeugdtheatervoorstelling KID. portretteert volwassenen op een hilarische manier.” Focus Knack
★★★★ “KID. is speels en stout, gelaagd en fris, interactief en intelligent.” – De Standaard
★★★★ “KID. is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren….BOG. geeft kinderen een hilarisch maar oprecht beeld van volwassenen mee.” - Cutting Edge
★★★★★ “KID. zorgt voor een ongelooflijke portie humor en spelplezier, voor bakken zuurstof en generositeit aan het publiek.”
Meesterlijk weet BOG. de dynamiek aan beide kanten van de wand vast te houden. Het effect is onwaarschijnlijk bevrijdend.” - Etcetera.be