22 juni 2018
Kenneth Lonergan (22 maart 2017)

Kenneth Lonergan (22 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Kenneth Lonergan
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 9,50
Datum: woensdag 22 maart om 16:00u
Overige Informatie:
Kenneth LonerganIn Manchester by the sea , de nieuwste film van de bekroonde schrijver en regisseur Kenneth Lonergan, verandert het leven van de eenzame conciërge Lee in Boston (Casey Affleck) wanneer hij de voogdij krijgt over zijn pittige tienerneefje Patrick (Lucas Hedges) als diens vader en de oudere broer (Kyle Chandler) van Lee plotseling komt te overlijden.
Nadat hij afscheid heeft genomen van zijn baan in Boston keert Lee met tegenzin terug naar Manchester-by-the-Sea om te zorgen voor Patrick. Hij wordt gedwongen om om te gaan met een verleden dat hem scheidde van zijn vrouw Randi (Michelle Williams) en de gemeenschap waar hij geboren en getogen is. Gebonden door de man die hun familie bij elkaar hield, gaan Lee en Patrick de strijd aan om te leven in een wereld zonder hem.
Manchester by the sea is de nieuwe film van schrijver en regisseur Kenneth Lonergan (You can count on me en Margaret) en vertelt over de kracht van familieliefde, opoffering en hoop.
De film ontving 6 Oscarnominaties en wist er 2 te verzilveren:
- Oscarwinnaar Beste Acteur - Oscarwinnaar Beste Scenario
regie: Kenneth Lonergan / drama / met: Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams, Kyle Chandler, Gretchen Mol / VS 2016, 138 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld