20 april 2018
Jim Jarmusch (21 maart 2017)

Jim Jarmusch (21 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Jim Jarmusch
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: dinsdag 21 maart om 21:45u
Overige Informatie:
Jim JarmuschJim Jarmusch’ Gimme Danger laat het verhaal zien van The Stooges, één van de grootste rock-’n-roll bands aller tijden. Ontstaan in Ann Arbor, Michigan, midden in een culturele revolutie in de 60’s, sloeg de krachtige en agressieve rock-’n-roll stijl van The Stooges een krater in het muzikale landschap. Ze bestormden het publiek met een mix van rock, blues, R&B en vrije jazz, en legden daarmee de grondslag voor wat in de decennia daarna punk en alternatieve rock zou gaan heten.
Gimme Danger presenteert de opkomst van The Stooges in zowel muzikale, culturele, politieke als historische context. De documentaire toont hun avonturen, maar ook tegenspoed, hun inspiratiebronnen en de legendarische indruk die ze achter hebben gelaten.
Jarmusch (1953) is een van de grootste onafhankelijke levende filmmakers, met een voorliefde voor buitenstaanders die geen echte richting in het leven lijken te hebben, en bij toeval ergens belanden – net als in het echte leven zelf. Ze zijn vreemdelingen in hun eigen land. Zijn losjes gecomponeerde, vaak droogkomische films tonen juist de alledaagse gebeurtenissen die de meeste mensen voor lief nemen.
regie Jim Jarmusch / documentaire, muziek / Verenigde Staten 2016, 108 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld