26 mei 2018
Je Suis Ali - Ali B (22 maart 2017)

Je Suis Ali - Ali B (22 maart 2017)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: Je Suis Ali - Ali B
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Je Suis Ali - Ali BReprise.
Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op TV. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken “want naar jou luisteren ze tenminste.” Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. Zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen. Wat zou Ali's antwoord zijn? Gaat hij heel hard huilen en om zijn moeder roepen? Gaat hij schuimbekkend tekeer en spreekt hij fatwa's uit? Of gaat hij ze met humor te lijf? In ‘Je suis Ali’ zien we eindelijk welke kant hij kiest! Regie:Titus Tiel Groenestege. 
“Dat hij in zijn opzet slaagt, maakt van Je suis Ali een ijzersterke voorstelling: geestig, lyrisch, geëngageerd. Opnieuw. Dat hoeft geen verrassing meer te zijn, want de succesvolle rapper, […], heeft zich ontwikkeld tot een van de betere cabaretiers van Nederland.” (NRC)
“Heb maar eens een mening, als iedereen aan je trekt. Ali B vertelt erover met humor, bravoure en een natuurlijk stand-uptalent.” (Volkskrant)
“En opnieuw bewijst hij dat het verhalen vertellen hem in de genen zit. Het publiek hangt aan zijn lippen.” (De Telegraaf)
“Je Suis Ali is Ali B's meest geëngageerde voorstelling tot nu toe.” (Het Parool)