16 oktober 2018
Jasper Krabbé - Het Geheim Van De Meester (28 november 2017)

Jasper Krabbé - Het Geheim Van De Meester (28 november 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Jasper Krabbé - Het Geheim Van De Meester
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 28 november om 20:00u
Overige Informatie:
Jasper Krabbé - Het Geheim Van De MeesterIn 2016 maakte Nederland kennis met een nieuw AVROTROS tv-programma waarin de roemrijke geschiedenis van Nederland op het gebied van de schilderkunst aan bod kwam. Onder leiding van kunstenaar en presentator Jasper Krabbé ging een team van experts in ‘Het Geheim van de Meester’ op zoek naar de geheimen van onder anderen Vermeer, Mondriaan, Van Gogh en Bosch. 
Ook in het theater gaan Krabbé en zijn experts op zoek naar antwoord op de vraag: hoe deden de meesters het? Aan de hand van de kunstwerken en het beeldmateriaal uit de tv-serie vertellen ze hoe zij de geheimen van Nederlands bekendste schilders hebben ontrafeld en hun werken tot leven hebben gebracht. En natuurlijk krijgt u volop de gelegenheid om vragen te stellen.
De werken die tijdens deze tournee centraal zullen staan, zijn o.a. ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, ‘Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan, ‘Zelfportret op jeugdige leeftijd’ van Rembrandt van Rijn, ‘Kindje, kerkje, beestje’ van Karel Appel, ‘Zelfportret met grijze vilthoed’ van Vincent van Gogh en ‘De Marskramer’ van Jheronimus Bosch, samen met werken uit het nieuwe seizoen: o.a. ''t Puttertje' van Carel Fabritius, 'Wilma' van Carel Willink, 'Jeremia' van Rembrandt van Rijn.