26 mei 2018
Jan Akkerman 70 & Friends - Met Benjamin Herman, Bert Heerink En Ruben Hoeke (23 maart 2017)

Jan Akkerman 70 & Friends - Met Benjamin Herman, Bert Heerink En Ruben Hoeke (23 maart 2017)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: Jan Akkerman 70 & Friends - Met Benjamin Herman, Bert Heerink En Ruben Hoeke
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 maart om 20:00u
Overige Informatie:
Jan Akkerman 70 & Friends - Met Benjamin Herman, Bert Heerink En Ruben HoekeJan Akkerman kun je gerust de beste Nederlandse gitarist aller tijden noemen. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Eind 2016 is hij 70 jaar geworden: reden voor een feestje, dus!
Nog steeds staat deze grootmeester het liefst op het podium om aan een ieder zijn muziek te laten horen. Akkerman neemt voor dit partijtje een aantal fantastische muzikale vrienden mee. Die vrienden zijn saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), zanger Bert Heerink (Vandenberg) en gitarist Ruben Hoeke. De extra speciale gast is Jan’s dochter Laurie die zang zij studeert aan het conservatorium in Londen.
Ze spelen nummers uit Akkerman’s hele muzikale loopbaan: van Brainbox en Focus tot zijn North Sea Jazz Legendary Concerts, aangevuld met nieuw werk. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd onvoorspelbaar, fris en energiek. Als authentieke improvisator laat hij zien waar hij toe in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn bandleden en met het publiek.
“Jan heeft enorm veel betekend voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Wat hij in de jaren zestig al deed op de gitaar… Daar breekt menigeen nog steeds zijn vingers over. Hij is een pionier, heeft deuren geopend en is altijd trouw gebleven aan zichzelf. Nu de ‘Grootmeester’ 70 wordt, vond ik het wel eens tijd worden voor een eerbetoon. Geen lullig, zoetsappig gedoe hoor. Nee, gewoon inpluggen en scheuren.” Gitarist Ruben Hoeke.