26 maart 2019
Isabel Coixet (17 juni 2018)

Isabel Coixet (17 juni 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Isabel Coixet
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: zondag 17 juni om 12:15u
Overige Informatie:
Isabel CoixetIn de verfilming van Penelope Fitzgerald’s ‘De Boekhandel’ besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegengewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish, die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.
Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.
regie: Isabel Coixet / drama / met: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance / Verenigd Koninkrijk 2017, 110 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld