18 december 2018
Inside Out - Conny Janssen Danst (20 januari 2018)

Inside Out - Conny Janssen Danst (20 januari 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Inside Out - Conny Janssen Danst
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 20 januari om 20:15u
Overige Informatie:
Inside Out - Conny Janssen DanstConny Janssen liet zich inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van de massa. Inside out gaat over het kleine detail in het grote geheel, over de menselijke ervaring achter een structuur, over de kwetsbare binnenkant van de geharnaste façade.

Conny Janssen: “Soms kijk je naar iets waar je niet bij kunt komen. Alle informatie, al het menselijke is binnen de structuur opgesloten. Als een lichaam omsloten door huid. Pas als je de buitenkant eraf pelt en de binnenkant tevoorschijn komt, zie je de schoonheid van de onderdelen, de details en onderlinge verbanden.”
Inside out werd in 2015 genomineerd voor een Zwaan, de belangrijkste dansprijs van Nederland. Een groot, avontuurlijk dansersensemble met jong talent en bekende gezichten danst op de muziek van de Rotterdamse singer-songwriter iET en multi-instrumentalist Budy Mokoginta.

“Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in Inside out op een briljante manier het menselijke in dans te vatten.” (Juryrapport dansprijzen de Zwanen)

“Het is razend knap hoe de groep dansers het ene moment strak met de muziek lijkt mee te gaan, om zich enkele malen later, schijnbaar autonoom en net zo spatgelijk, los te maken van de ritmische dwang.” (Het Parool)

Inleiding (zaterdag 20 januari)
19:15-19:45 uur
Waar haalt Conny Janssen elke productie opnieuw haar inspiratie vandaan? Waarin onderscheidt het werk van haar gezelschap zich ten opzichte van andere dansgezelschappen? Hoe past INSIDE OUT in het oeuvre van Conny Janssen Danst?
Het antwoord op deze, en vele andere vragen, krijg je wanneer je de inleiding voorafgaand aan INSIDE OUT bijwoont. Dansdeskundige Liesbeth Osse vertelt over dans in het algemeen en over Conny Janssen Danst in het bijzonder. Er wordt geluisterd naar muziek en er is gelegenheid jouw eigen vragen te stellen. 

Over Liesbeth Osse:
Liesbeth Osse is dans- en dansfilmdeskundige. Zij ontwikkelt participatieprojecten, schrijft, coacht en geeft inleidingen op dansvoorstellingen. Zij is o.a. verbonden aan Gouden Dans, Het Nationale Ballet en Conny Janssen Danst.
 
Eten voorafgaand aan Inside Out Begin de INSIDE OUT dansavond met een etentje in Theater Rotterdam (locatie Schouwburg):
In samenwerking met Café Restaurant Floor biedt Conny Janssen Danst een 3-gangen menu aan, te reserveren à € 20,- p.p., voor aanvang van INSIDE OUT op do 18, vr 19 en za 20 januari.
Reserveren via 010-4045288 of per mail via mail@cafefloor.nl, o.v.v. INSIDE OUT menu.  Lees in deze PDF het menu en meer info.