18 juni 2018
In Concert - Jenny Arean & Marijn Brouwers (25 maart 2017)

In Concert - Jenny Arean & Marijn Brouwers (25 maart 2017)

Lokatie: De Naald te Naaldwijk
Titel: In Concert - Jenny Arean & Marijn Brouwers
Link: www.westlandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 25 maart om 20:15u
Overige Informatie:
In Concert - Jenny Arean & Marijn BrouwersJenny Arean en haar rijke oeuvre zijn van onschatbare waarde voor het Nederlandse theater. In 2016 ontving zij de Blijvend Applaus Prijs met als groots compliment van de jury: “Zij is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft. Gretig en genietend.” Marijn Brouwers oogstte vorig seizoen veel lof met zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. “Een moderne chansonnier met een fris geluid.”

In dit sprankelende theaterconcert hoor je Jenny’s eigen favorieten en spiksplinternieuwe liedjes voor en door Marijn. Met teksten van o.a. George Groot en Ivo de Wijs. Jenny en Marijn, de één une grande dame, de ander chansonnier pur sang. Ze zingen. En hoe!

In de pers:
Theaterkrant ****: "Arean is en blijft een van de beste vertolksters van het Nederlandse kleinkunstlied. (...) Zij laten zien dat het genre tot veel moois in staat is." Lees hier de volledige recensie.

Musicalnieuws.nl: "Arean hoort gewoon op het toneel, haar stem is nog altijd even betoverend en met haar warme persoonlijkheid neemt ze de zaal mee in haar belevingen. (...) Brouwers weet ons regelmatig te ontroeren." Lees hier de volledige recensie.

Trouw ****: "De kracht van de voorstelling zit in de integere zangers, de subtiele muzikanten, de mooie arrangementen. En in het repetoire dat fluisterend en schreeuwend filosofeert over het leven." Lees hier de volledige recensie.

Volkskrant ***: "Met Jenny Arean op het podium heb je als publiek nog steeds de jackpot. (...) In dit theaterconcert bewijst Marijn Brouwers zich weer als een frisse kleinkunstenaar met een scherp oog voor de traditie van het tekstschrijversambacht." Lees hier de volledige recensie.

Blijven Applaus Prijs 2016 voor Jenny Arean
"Jenny Arean heeft nog geen afscheid genomen. Maar de Blijvend Applaus Prijs komt haar nu al toe. Zij is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft. Gretig en genietend", aldus de Jury. Om regelmatig een (oud-)podiumkunstenaar te eren en waarderen, voordat de vergetelheid dreigt toe te slaan werd als een publieks-waardering voor een geheel oeuvre een Blijvend Applaus Prijs in het leven geroepen, bestaande uit de volgende onderdelen: een bronzen sculptuur (van Iris Le Rütte), een geldbedrag van € 5.000 en een feestelijk theaterprogramma.  

www.marijnbrouwers.nl www.jennyarean.com