21 januari 2019
Ildiko Enyedi (14 januari 2018)

Ildiko Enyedi (14 januari 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Ildiko Enyedi
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: zondag 14 januari om 10:20u
Overige Informatie:
Ildiko EnyediDe introverte Mária nog maar net aan de slag gegaan in een abbatoir in Boedapest als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op het werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.
Regisseur Ildiko Enyedi won een Gouden Beer voor haar tedere liefdesverhaal Teströl és lélekröl , oftewel On body and soul .
regie: Ildikó Enyedi / drama / met: Alexandra Borbély, Géza Morcsányi / Hongarije 2017, 116 min. / Hongaars gesproken / Nederlands ondertiteld