23 november 2017
I/ii/iii/iiii - Ick | Kris Verdonck (21 november 2017)

I/ii/iii/iiii - Ick | Kris Verdonck (21 november 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: I/ii/iii/iiii - Ick | Kris Verdonck
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 21 november om 20:00u
Overige Informatie:
I/ii/iii/iiii - Ick | Kris VerdonckVier danseressen van ICK hangen als marionetten in een grote machine. Een solo, een duet, een trio en een kwartet volgen elkaar op in een choreografie van identieke bewegingen. Zijn ze vrij of worden ze gestuurd door de machine? De danseressen moeten kiezen tussen overgave en controle.
De beelden die ‘I/II/III/IIII’ oproept, zijn verwarrend en dubbelzinnig: ze herinneren ons aan de witte vogels uit ‘Het Zwanenmeer’, maar ook aan meegesleurde dierlijke karkassen, zwevende engelen en neerstortende mensenlijven.
“De evenwichtsoefening tussen menselijke controle en machinale overgave wordt tot het einde volgehouden. Juist dat maakt ‘I/II/III/IIII’ zo intrigerend.” (De Standaard)
Zoveel kijk- en denkwerk biedt deze ingenieuze theaterinstallatie, dat je die in zijn gehéél wel vier keer zou willen zien.' (NRC Handelsblad *****)
Dwong in 2007 het experiment vooral respect af, nu dringt ook de politieke gelaagdheid van I/II/III/IIII diep door. (Theaterkrant *****)