23 november 2017
Iho - Toneelgroep Oostpool (18 november 2017)

Iho - Toneelgroep Oostpool (18 november 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Iho - Toneelgroep Oostpool
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 18 november om 19:30u
Overige Informatie:
Iho - Toneelgroep Oostpool 
De gehele familie komt bijeen in het ouderlijk huis in New York om de kwestie te bespreken. Allemaal nemen ze hun eigen sores mee waardoor de onderlinge verhoudingen op de proef worden gesteld. Thema’s als euthanasie, religie, politiek en relaties raken elkaar in dit herkenbare familiedrama.
Toneelgroep Oostpool speelt 'The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo'.
Universeel en persoonlijk
'iHo' gaat over de worsteling hoe wij ons als mens verhouden tot het leven in de huidige wereld, waar de vaste denkbeelden van vroeger niet meer aanwezig zijn en een alternatief niet voorhanden is. Hoe laat je in liefde los bij gebrek aan houvast? Een stuk over hoge verwachtingen en de angst voor teleurstelling. De familie Marcantonio weerspiegelt ieders familie, ieders twijfels, ieders poging tot zingeving en ieders angst dat het allemaal voor niets is geweest. Universeel en persoonlijk tegelijkertijd.
Herkenbaar en humorvol
Marcus Azzini regisseerde 'Angels in America' van Pulitzer prijswinnaar Tony Kushner, de theaterhit uit 2015. Nu brengt hij Kushners nieuwste toneelstuk naar Nederland. De dialogen zijn vlot, humorvol, herkenbaar en actueel. De topcast bestaat onder anderen uit Hans Dagelet, Jacqueline Blom, Tibor Lukács en Rick Paul van Mulligen. Met hen gaat Azzini op zoek naar zowel het meedogenloze als de lichtheid van het stuk.